Пържени цветчета

01/02/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач255893272
"Един букет, който няма нужда от опаковане, а от сладко или сирене по избор "
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1.1 кг
  • прясно мляко - 1 чаена чаша
  • мая - 1 кубче, колкото орех
  • олио - 1 супена лъжица
  • захар - 1 супена лъжица
  • сол - 1 чаена лъжица
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 чаена лъжица
  • яйца - 1 жълтък, за слепването
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Маята се разтваря в хладкото прясно мляко и захарта. Бърка се хубаво, докато се разтвори напълно. След това се изсипва при брашното. Содата се погасява в киселото мляко.

След това се прибавя към брашното. Разбърква се хубаво. Прибавят се и останалите изброени продукти и се замесва меко тесто. Готовото тесто се слага в плик, който помазваме леко с олио и поръсваме с брашно.

Пликът се завързва леко в горния край и се слага за 1 - 2 часа в хладилника. Тестото може да престои в хладилника и няколко дена. След това се вади от хладилника и се разточва на тънка кора.

С формички за сладки се изрязват цветчета с три различни размера. След това се взема най-голямото цвете, помазва се по средата с разбит белтък, отгоре се слага средното цвете отново се помазва с белтък и накрая се слага най-малкото.

След като са наредени и трите цветчета, отгоре натискам леко по средата.Същото се повтаря и с останалите цветчета. В тиган се слага олио да се сгорещи.

След като олиото се е сгорещило, се пускат в него слепените цветчета с най-малкото надолу. После се обръщат за малко и се вадят.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар