Оранжев кекс

02/02/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач214212
"Оранжево небето, оранжево морето и ... един оранжев кекс? Опитайте това цветно предложение "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 506
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите настържете на ситно ренде. Кравето масло се разтопява в микровълнова фурна. В купа разбивате яйцата и захарта. Добавяте разтопеното краве масло, прясното мляко, настърганите моркови.

Накрая добавяте и сухите съставки, карамелов пудинг (суха смес) и брашното с бакпулвера. Всичко се разбива до хомогенна смес. Формата за печене се намаслява и поръсва с брашно.

Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути. След изстиване на кекса се поставя в подходяща чиния и се залива с карамеловата глазура.

За глазурата:
Водата и медът се смесват и се оставят да се варят, докато се карамелизират. Добавя се натрошения шоколад и ванилията, като се вари на слаб огън при непрекъснато разбърквате.

След като се сгъсти се изключва котлона и се добавя маслото. Горещата глазура се размазва върху кекса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар