Оранжев кекс

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Оранжев кекс
Снимка: Admin
1 / 2
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Оранжево небето, оранжево морето и ... един оранжев кекс? Опитайте това цветно предложение"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 130 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • моркови - 2 бр.
  • карамелов пудинг - 1 пакетче д - р Йоткер
  • брашно - 1 и 1/3 ч.ч.
  • Карамелова глазура
  • мед - 3 с.л.
  • шоколад - 20 г
  • вода - 2 с.л
  • масло - 30 г
  • ванилия - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите настържете на ситно ренде. Кравето масло се разтопява в микровълнова фурна. В купа разбивате яйцата и захарта. Добавяте разтопеното краве масло, прясното мляко, настърганите моркови.

Накрая добавяте и сухите съставки, карамелов пудинг (суха смес) и брашното с бакпулвера. Всичко се разбива до хомогенна смес. Формата за печене се намаслява и поръсва с брашно.

Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути. След изстиване на кекса се поставя в подходяща чиния и се залива с карамеловата глазура.

За глазурата:

Водата и медът се смесват и се оставят да се варят, докато се карамелизират. Добавя се натрошения шоколад и ванилията, като се вари на слаб огън при непрекъснато разбърквате.

След като се сгъсти се изключва котлона и се добавя маслото. Горещата глазура се размазва върху кекса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: