Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Кебап по механджийски

Кебап по механджийски

Кебап по механджийски1 / 2
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ароматно, богато и засищащо - няма как да не го споделим с вас"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • гъби - 60 г
  • лук - 60 г
  • чесън - 10 г
  • магданоз
  • червен пипер - Лют
  • чубрица
  • сметана - 10 г
  • бяло вино - 20 г
  • масло - 6 г
  • олио - 16 г
  • за питките:
  • брашно - 160 гр
  • кисело мляко - 80 гр
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • мая - 3 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребна парчета, смесва се със ситно нарязания лук, посолява се, залива се с бяло вино и се оставя да престои 2 часа. Гъбите се нарязват на ивици.

Телешкото се задушава в олио с гъбите, сметаната и подправки, докато омекне. Замесва се тесто и се оставя да втаса. Готовото тесто се разпределя на порционни парчета и се замесва на топки.

Топките се разрязват на 2 и се оформят като панички. В едната паничка се слага от кебапа, а с другата се захлупва. Подреждат се в намазнена тава. Горните панички се мажат с жълтък и се изпича в умерена фурна. Поднася се с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: