Пълнени чушки с червен боб, кайма и сос

01/02/2017
Emilia Krumovaот Emilia KrumovaЧирак
"Тези пълнени чушки ще ви вземат акъла и ще ви накарат, не само пръстите, ами и чинията да оближете "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции°4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо437
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете чушките от семето, без да изхвърляте капачетата. В дълбок тиган загрейте олиото, сипете нарязания лук, пържете 2 - 3 минути. След това добавете настърганите моркови и след още 3 минути добавете и каймата.

Когато тя омекне и промени цвета си, добавете доматеното пюре и накрая пипера, кърито и солта. Когато всичко е смесено и готово, прибавете и червения боб, защото той е от консерва и е добре сварен.

Тогава вече вашата плънка е готова.

Взимате чушките и ги пълните с тази плънка. Всяка пълна чушка затваряте с отрязаното капаче, като леко го пъхате вътре в чушката, така че тя да се затвори.

Пълните чушки ги поставяте в предварително намазана с олио тава, в която ще ги печете. Наливате топла вода две чаши и поставяте във фурната на 200 градуса и печете до готовност - около 40 минути.

През това време си приготвяте соса.

Разбивате жълтъците с киселото мляко, добавяте брашното, с 3- 4 с.л. вода от чушките и поставяте на котлона с непрекъснато бъркане. Когато сосът се сгъсти, го махате от котлона.

Сервирате чушките поляти със топлия сос.

Добър Апетитподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар