Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Кисела супа с яйца

Кисела супа с яйца

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Кисела супа с яйца1 / 2
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1-2
"Хареса ни, много ни хареса даже. Горещо препоръчваме и вие да я опитате"

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - сокът от 1 лимон
  • яйца - 5 бр.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и запържваме ситно нарязания лук.

След това добавяме брашното и червения пипер. Добавяме вода около 600-700 мл. и оставяме да заври.

След това сипваме лимоновия сок и варим още 10 мин. Във врящата супа добавяме яйцата едно по едно.

Когато яйцата са готови сваляме супата от огъня и добавяме ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: