Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пияни карамелизирани пуканки

Пияни карамелизирани пуканки

Пияни карамелизирани пуканки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вие ли поръчахте тези сладки, хрупкави и невероятно ароматни пуканки? Моля ви, кажете, че не сте вие!"

Необходими Продукти

  • царевица - 150 г за пуканки
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • масло - 100 г
  • ром - 50 мл
  • канела - 1 щипка по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера налейте олиото и го загрейте. След това добавете зърната царевица.

Разпределете ги равномерно по дъното и захлупете с тежък капак. Оставете така на огъня и изчакайте, докато пуканките престанат да пукат, след което раздрусайте тенджерата и я оставете настрани от огъня.

Пригответе карамела, като в друга тенджера изсипете захарта, маслото, рома и ако харесвате аромата на канела, добавете 1 щипка.

Сложете на огъня и когато сместа кипне разбърквайте периодично, за да не загори.

След около 15 минути карамела ще придобие златисто-кафяв цвят. Свалете го от огъня и изсипете пуканките в него.

Бъркайте с лопатка, която предварително сте я намаслили с масло и ги оваляйте равномерно от всички страни.

Готовите карамелизирани пуканки изсипете в тавичка, на дъното на която сте поставили алуминиево фолио, като ги разделите една от друга, за да не се слепят. Оставете ги така да изстинат и да се втвърди карамела.

Пуканките стават сладки, хрупкави и невероятно ароматни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: