Пълнени меденки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1581k1
Пълнени меденки1 / 2
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20-25 бр.

Необходими Продукти

  • за пълнежа
  • олио - 100 мл
  • захар - 150 г
  • канела - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • коняк - 100 мл
  • брашно - 7 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • орехи - 200 г нарязани на едро
  • вода - 2 ч.ч.
  • портокалов сок - сок на 2 портокала
  • за сиропа
  • мед - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - сокът на 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме олиото, захарта и канелата. Разбъркваме докато захарта се разтопи. Разтваряме содата в сока и добавяме към продуктите, а също и коняка.

Пресяваме брашното с бакпулвера и постепенно добавяме към течността, като малко по малко сипваме от водата. Замесваме средно меко тесто.

Взимаме парчета тесто и ги оформяме на топка. След това притискаме с длани и правим на плочка. Слагаме по малко от орехите и затваряме, като притискаме и сплескваме.

Поставяме меденките в намазнена тава и ги набождаме с вилица. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор за около 25-30 мин., докато се зачервят. Изваждаме ги и ги оставяме да изстинат.

През това време приготвяме сиропа, като сваряваме всички продукти на слаб огън за 6-7 мин.

Заливаме меденките с горещия сироп и ги обръщаме от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: