Студена супа от кисело зеле

02/02/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Следващият път, когато чуете някой да си поръчва бульон трезве, да знаете, че става дума за тази уникална студена супа "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • праз - 1 стрък лук
  • зелев сок - 1.5 литър
  • чушки - 2 бр. сушени червени
  • червен пипер - 1 лъжичка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле нарязваме много на ситно. Слагаме в дълбок съд. Праза го нарязваме по дължина на четири и след това на парчета с дебелина около половин сантиметър.

Слагаме ги при зелето. Червените чушки запичаме леко и след това натрошаваме на малки парченца. Прибавяме червения пипер, олиото и заливаме със зелевия сок.
Разбъркваме много добре.

Поднасяме чорбата добре охладена. Идеалното средство против махмурлук.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар