Чудни еклери

01/02/2017
Daya
отDayaНовак24411
"Направо се топят в устата - опитайте и няма да искате да хапнете други "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 298
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипвате водата, масло, захарта и солта. Прибавяте брашното и на тих огън бъркате, докато сместа се отдели от стените на съда. Оставяте да изстине малко и прибавяте яйцата едно по едно.

Шприцовате еклерите върху хартия за печене и печете на 150 градуса до готовност.

За крема: Кипвате млякото с половината захар. В друг съд разбивате яйцата, нишестето и останалата захар. Добавяте млякото постепенно и връщате сместа на котлона и бъркате постоянно, докато се сгъсти.

Добавяте маслото на кубчета и ванилията. Покривате крема с фолио и го оставяте да изстине.

Глазура: Разтопяваме шоколада на водна баня и прибавяме маслото на кубчета. След това пълним еклерите с крема и ги глазираме.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лилия Цачева/Lipodve
Наистина изглеждат чудни!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв