Чудни еклери

01/02/2017
Daya
отDayaНовак24411
"Направо се топят в устата - опитайте и няма да искате да хапнете други "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 646
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • Парено тесто
  • вода - 500 г
  • масло - 200 г
  • захар - 10 г
  • сол - 10 г
  • брашно - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • За крема
  • крем - готов, сладкарски
  • мляко - 1 л прясно
  • захар - 250 г
  • яйца - 110 г
  • жълтъци - 75 г
  • нишесте - 75 г
  • масло - 60 г
  • За глазура
  • кувертюр - 250 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипвате водата, масло, захарта и солта. Прибавяте брашното и на тих огън бъркате, докато сместа се отдели от стените на съда. Оставяте да изстине малко и прибавяте яйцата едно по едно.

Шприцовате еклерите върху хартия за печене и печете на 150 градуса до готовност.

За крема: Кипвате млякото с половината захар. В друг съд разбивате яйцата, нишестето и останалата захар. Добавяте млякото постепенно и връщате сместа на котлона и бъркате постоянно, докато се сгъсти.

Добавяте маслото на кубчета и ванилията. Покривате крема с фолио и го оставяте да изстине.

Глазура: Разтопяваме шоколада на водна баня и прибавяме маслото на кубчета. След това пълним еклерите с крема и ги глазираме.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лилия Цачева/Lipodve
Наистина изглеждат чудни!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!