Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Аламинути»Цвекло с чеснов сос и нар

Цвекло с чеснов сос и нар

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Цвекло с чеснов сос и нар
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Страхотна комбинация от вкусове и текстури, която буквално ни омагьоса"

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 бр
  • ябълка - 1 бр. зелена
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • сол
  • за чесновия сос
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 100г
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
  • нар - 1/2 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото и ябълката се обелват и настъргват на ренде. Овкусяват се с малко сол, балсамов оцет и зехтин.

За чесновия сос киселото мляко е хубаво да е с висок процент на масленост. В купа се разбива майонезата и киселото мляко, подправя се със сол и се добавя пресованите скилидки чесън.

Всички продукти се смесват хубаво и с тях се полива салатата. Върху соса се поръсва със зърната нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: