Рагуфин

Petya KeranovaPetya Keranova
Новак
181247070
Рагуфин
Снимка: Petya Keranova
1 / 4
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Предястие, казахме предястие, така че долу лапите от другата купичка"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г гърди
  • гъби - 300 г пресни
  • масло - 3 пакетче x 20 г краве
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 равна с.л.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • яйца - 2 бр.
  • топено сирене - 4 слайса (или 100 г настърган кашкавал)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рагуфин е много вкусно предястие, което задължително се поднася горещо и с парче лимон, с което да се овкуси преди консумация, както и придружено от хрупкава препечена филийка.

Съдчетата, които аз съм използвала, са за суфле, но обикновено се поднася в огнеупорни чаени чаши с чинийка или други малки огнеупорни купички, които можете да сложите във фурната.

Рагуфин може да се приготви от всякакво месо. В случая съм използвала пилешко, но то може да бъде и свинско, и телешко. Също така съвсем не е задължително да е бяло месо. Можете да използвате остатък от която и да е част на пилето или други остатъци от варено или печено месо.

Въобще това ястие е от типа почисти хладилник. Гъбите обикновено са манатарки, но може да са и други, с които разполагате, даже и от консерва. На снимките за покриване съм използвала топено сирене.

С настърган кашкавал се получава отлично, както и с пармезан или Грано Падано.

За началото на рецептата измийте и нарежете на филийки гъбите. Задушете ги в маслото, овкусете със сол и черен пипер и добавете и пилешките гърди, нарязани на жулиени или дребни кубчета.

Задушете за кратко, добавете наситнения магданоз и разпределете в съдчетата за поднасяне. Пригответе бешамел, като запържите брашното в масло, разредите с прясното мляко и овкусите със сол, черен пипер и индийско орехче, след което го разлейте по съдчетата върху пилешкото и гъбите.

Разбийте яйцата с масло до получаване на кремообразна смес и я разпределете и нея в съдчетата. Накрая поръсете с настърганото сирене или покрийте със слайсчета (като на снимките). Сложете в загрята фурна, докато се запече и веднага поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: