Хрупкави кифлички с кашкавал

02/02/2017
Plesnevaот PlesnevaПомощник Готвач 2x
"Падате ли си по солените кифлички? Вече си падате!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 198
  • Преглеждания за месеца292
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чуквате яйцето, смесвате с киселото мляко със содата и оцета, олиото, настъргания кашкавал, маята и захарта.

С всички продукти замесвате меко, еластично тесто. Съветът ми е да слагате брашното малко по малко, защото всяко брашно поема различно количество течности и ако прекалите с него, тестото ще ви стане твърдо, а след това и кифличките.

След като го омесите го оставяте на стайна температура да втаса. Готово, е когато утрои обема си. Взимате втасалото тесто и на намаслен плот го разточвате във формата на кръг.

Нарязвате го на парчета като на пица. В края на всяко парче поставете малка част от кашкавала за плънката.

Навийте на руло, като започнете от страната с кашкавала. Наредете кифличките върху тава, предварително застлана с хартия за печене или в незалепваща тава.

Оставете ги да втасат още веднъж. Когато се надуят, ги печете в предварително загрята на 180 грдуса фурна около 30 мин. или до приятен загар.

Получават се невероятно хрупкави отвън, меки отвътре и с лек привкус като на старите рогчета от едно време.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар