Kремки от бутер тесто

02/02/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"А чували ли сте за новата бутер диета? Не? Защото няма такава, но имаме вкусни бутерки с крем, които ще ви накарат да забравите за всякакви диети "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 782
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко се затопля млякото със сметаната. Отделно се разбиват яйцето, два от жълтъците, захарта и нишестето, до получаване на хомогенна смес.

Прибавя се 1/3 от млечно-сметановата смес и се разбива. Останалата млечна смес се вари. Прибавя ванилията. Когато заври, се прибавя яйчената смес на тънка струя и при непрекъснато бъркане, до сгъстяване.

Оставя се настрани да изстине. Кремът трябва да е студен, когато се слага в бутерките. Бутер тестото се разточва на лист с дебелина около 0.5 сантиметра.
Реже се на квадрати.

В средата се слага по лъжичка от крема и се прегъва на триъгълник. Маже се с жълтък и се пече на 200 градуса до порозовяване. По желание се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар