Уникална торта Наполеон с карамел

02/02/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"Време е за торта и не приемаме никакви дрънканици, че сте на диета "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции68
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 298
  • Преглеждания за месеца681
  • Преглеждания за седмицата187
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бутер тестото се изрязват два кръга с долната част на тортена форма. Изпичат се един по един в загрята фурна на 200 градуса, без да се дупчат.

След като се изпекат се оставят да изстинат. Те са увеличили формата си при печенето и се разделя всеки блат на две части. Изпичат се и изрезките.

Приготвя се кремът: Слага се млякото да заври, като постепенно се добавя захар на вкус. Разделят се жълтъците и белтъците. Към жълтъците се прибавя нишестето, размито с малко вода.

Към заврялото подсладено мляко се прибавят жълтъците на тънка струйка при постоянно бъркане, след това маслото, ванилията и рома.

Оставя се да поври малко, през това време се разбиват белтъците на сняг, като им се добавя по малко захар /на вкус/, прибавят се към крема, внимателно. Изчаква се 2-3 минути да поврят при непрекъснато бъркане.

В тортената форма се редуват блат и крем, като се завършва с крем. Махат се стените на формата и се измазва и отстрани. Изпечените изрезки се стриват и се облепя сладкишът отвсякъде. Декорира се с карамел.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар