Пилешка курбан-чорба за Петльовден

02/02/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Да поздравим мъжките рожби и да отбележим празника им с тази традиционна и много вкусна чорба от петел "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо453
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пиле - 500 г
  • масло - 25 г
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 парче (глава)
  • доматен сок - 150 мл
  • картофи - 2 бр. (големи)
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
  • лют червен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето в леко подсолена вода. Извадете пилето и обезкостете, а бульона прецедете и запазете за по късно.

Ситно нарязания лук, настъргания морков и нарязаната на ситно целина задушете в малко вода с щипка сол докато омекнат.

Заливате с горещия 1. 5 л бульон. Добавяте нарязаните на по-едри кубчета картофи и оставяте да поври.

След като омекнат картофите, добавяте обезкостеното месо, доматения сок, зърната черен пипер, оставете да поври около 5 минути.

Преди да отнемете чорбата от котлона, прибавяте разбитото яйце през цедка при непрекъснато бъркане.

Така се получава пресечената застройка на конци. Поръсвате ястието с стрития сух джоджен и затворете капака на тенджерата.

Сервирате с оцет по желание и щипка лют червен пипер.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар