Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Калцоне с шунка и кисели краставички

Калцоне с шунка и кисели краставички

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
453263562131
Калцоне с шунка и кисели краставички
Снимка: Елица
1 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Вкусна изненада се крие в това вкусно калцоне, но ако искате да разберете каква е тя, ще трябва да си го приготвите сами"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - бяло
  • мая - 7 г суха
  • За плънката
  • кашкавал
  • шунка - 150 - 200 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • кисели краставички - 8 - 10 бр.
  • доматен сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля и към него се прибавя маята, оставя се да шупне. В дълбока купа пресяваме малко брашно и правим кладенче - в него слагаме захарта, солта и шупналата мая, разбъркваме.

Добавяме и яйцата. Разбърква се добре и постепенно се добавя от брашното да се замеси гладко тесто.

Оставя се да втаса, след което се премесва отново и се разделя на еднакви топки. Всяка топка се разточва добре във кръгла форма.

Едната половина от кръга мажем с масло и нареждаме отгоре от плънката, а именно - доматен сос, шунка, чушка, кисели краставички и кашкавал.

Захлупва се с другата половина и се приглажда с пръсти.

Отгоре мажем с още малко масло и поръсваме с кашкавал по желание.

Затворената пица се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до придобиване на нужния загар.

Калцонето с шунка и кисели краставички е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пламена Тодорова
Пламена Тодорова
Благодаря
11.02.2018 17:24
Пламена Тодорова
Пламена Тодорова
Колко брашно?
11.02.2018 15:40
1
Покажи всички подкоментари