Торта Алмонд

02/02/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваПомощник Готвач159212
"Време е за парче кадифено удоволствие "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции12-14
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 332
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете захарта и брашното от бадеми с бакпулвера, добавете предварително разбитите белтъци. Разбъркайте добре всичко и изпечете в добре намаслена форма на около 200°С.

След като изстине блата го срежете на две. Внимавайте, защото е доста ронлив.

За масления крем: В стъклена купа на водна баня сложете жълтъците и захарта и бъркайте непрекъснато, докато се получи крем, но не прекалено гъст.

Махнете от огъня купата и продължете да разбърквате, докато се охлади така, че да не стопи маслото. След това прибавете и предварително разбитото краве масло на крем.

Накрая добавете и ванилията. Върху първия блат си намажете половината крем, поставете втория блат и намажете отгоре и отстрани с другата половина. Оставете в хладилника да стегне.

Разтопете шоколада и добавете краве маслото. Разбъркайте хубаво продуктите до хомогенна смес и охладете да стегне леко. Намажете тортата. Може да я украсите с филетирани бадеми. Съхранявайте пак в хладилник.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар