Огретен със сирене пармезан

02/02/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74723023932
"Огретен с пармезан - звучи ли ви като обещание за нещо много вкусно?"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 599
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте 2 супени лъжици от зехтина на средно силен огън. Добавете нарязания лук и запържете, докато стане златисто-кафяв, разбърквайте често.

Добавете нарязаните чушки при лука докато чушките омекнат. Когато са готови ги прехвърлете в по-голям съд - тавичка за печене.

Нарежете патладжана, тиквичките на еднакви на големина дебели филийки - около 2 см. Всички нарязани зеленчуци трябва да са приблизително със същия размер, за да бъдат подредени по атрактивен начин.

Филийките патладжан, тиквички, домати наредете като ги редувате като домино в кръг върху лука и чушките. Загрейте фурната до 170 °C. Сложете сварените лук и чушки в равномерен слой на дъното на съда за задушаване. Поръсете пресованият чесън върху на лука и чушките.

Наръсете със сол, магданоз, сирената, зехтин. Покрийте тавичката с алуминиево фолио като предварително намажете долната му страна със зехтин, така че сиренето когато се запича да не залепне. Пече се в продължение на 40 минути при 170 ° С.

Отстранете фолиото. Оставете включен само горния реотан на фурната за още 5 минути или докато леко се позапече.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!