Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма с пилешко и бекон

Кавърма с пилешко и бекон

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Кавърма с пилешко и бекон
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Ето такива предложения за вечеря ни карат да съжаляваме, че нямаме два корема"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г филе
  • бекон - 400 г пушен
  • лук - 2 големи глави
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 150 г
  • чушки - 1 зелена и 1 червена, пресни
  • чушки - 2 печени, обелени пиперки
  • домати - 600 г консерва
  • подправки - сол, черен пипер, червен пипер, щипка захар,
  • чили - малко, към доматите
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л.
  • вода - 100 мл хладка
  • магданоз - пресен
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе нарязваме на кубчета и овкусяваме със сол и черен пипер. В дълбок тиган запържваме в мазнината овкусеното пилешко филе до побеляване.

Към него прибавяме и пушения бекон, запържваме го малко. Той е пушен и няма смисъл от много задушаване или пържене, просто придава много приятен пушен аромат.

След като сме запържили месата, ги изваждаме в дълбок глинен съд. Започваме задушаването на зеленчуците, като лукът и гъбите са нарязани на шайби, морковите и пресните чушки - на жулиени, а печените чушки - на парчета.

В същата мазнина задушаваме в тази поредност зеленчуците - лук, моркови, гъби, пресни чушки и накрая печени чушки. Към зеленчуците в тигана прибавяме соев сос.

Объркваме и прехвърляме и тях към месото в гювеча. Отново в същия тиган запържваме червения пипер, брашното. Добавяме хладката вода и доматите, като в тях съм добавила щипка захар и няколко капки чили.

След като леко се задушат доматите, изсипваме и тях в гювеча. Поръсваме със зелените подправки и запичаме кавърмата за около 30 - 40 мин., за да се смесят ароматите на месата и зеленчуците.

Вкусно да ви е! Поднасяме с гарнитура по желание. Може върху омлет от яйца, картофено пюре, но аз този път предпочетох пикантни пържени картофи.

Кавърмата с пилешко и бекон е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Различна, но хубава рецепта!
05.10.2020 20:55