Тарталетки с ягоди и банани

02/02/2017
Emilia Krumova
отEmilia KrumovaЧирак3732301
"От идеята до вкусния десерт само за 40 минути - предизвикваме ви да опитате тези вкусни тарталетки "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 677
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата, в която ще месим, се пресяват брашното, пудрата захар и бакпулверът. Добавя се се маслото на малки късчета. Омесват се добре до получаване на маслени трохи.

Прибавяме прясното мляко, жълтъкът и ванилията. Отново омесваме и правим тестото на топка, която завиваме с фолио. Поставяме в хладилника за около 40 минути, за да стегне.

Докато чакаме тестото да стегне, си приготвяме крема. На бърза скорост на миксера се разбива рикотата със сметаната и ванилията. Поставяме готовия крем в хладилника.

Готовото тесто разделяме на 6 равни части, които разточваме малко по-големи от формичките. Притискаме тестото към формите и ги дупчим, за да не се надигнат.
Печем тарталетките в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Изваждаме от формите и охлаждаме.

На дъното на всяка тарталетка се поставя от крема. Върху него подреждаме ягодки. Върху ягодките се шприцова отново от крема и най - отгоре се украсява с по една ягодка.

На другия вид се поставят банани, шприцован крем и завършваме отново с ягодка.
Готовите тарталетки престояват поне 3 часа и след това се консумират.

Добър Апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Поздравления! Страхотно са оформени, предполагам, че и толкова са вкусни. Браво!
1
0
Emilia Krumova
Emilia Krumova
04.02.2017 09:33
Благодаря Мария , уникално вкусни
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.02.2017 09:36
Страхотни са, много красиви :)
1
0
Emilia Krumova
Emilia Krumova
03.02.2017 12:03
Благодаря , Сия :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв