Шоколадов чийзкейк без печене с кондензирано мляко

02/02/2017
Maria Predoiот Maria PredoiНовак
"Опитайте и ще се влюбите, а и се приготвя толкова лесно "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо882
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:
Натрошавате хубаво бисквитите, най-добре в кухненски робот, ако имате такъв.
След това добавяте разтопеното масло и разбърквате добре, докато се смеси хубаво с бисквитите и разстилате в тава. Най-добре тавата да е с махащо се дъно.

За първия крем:
В купа слагате крема сиренето, заквасената сметана, кондензираното мляко, половината от течната сметана, около 250 мл, и половината от течния шоколад, около 200 г. Всички съставки се разбиват добре с миксер.

След като е готов кремът, си разтваряте 2 пакетчета желатин, може на водна баня, може и в микровълнова и ги добавяте към вече разбития крем. Разбърквате до тяхното хомогенизиране и изсипвате върху готовия бисквитен блат. Прибирате в хладилник да стегне за около 2 часа.

За втория крем:
Слагате в купа останалите течна сметана 250мл и 200гр. течен шоколад. Разбивате добре и добавяте другото пакетче желатин, разтворен на водна баня или микровълнова в малко вода.

След като първият крем стегне, заливате този отгоре и слагате на студено едно денонощие да стегне добре. На другия ден вече може да си хапнете. Вкусът е неповторим.

ДОБЪР АПЕТИТ! :)подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар