Сеченица

02/02/2017
"Получи ни се страхотно по тази рецепта. Опитайте и вие и споделете вкусния резултат с нас."
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 285
  • Преглеждания за месеца6359
  • Преглеждания за седмицата286
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва пресято брашно, около 100 г, и се размесва с натрошената мая/не се шупва/.

След това се добавят водата и млякото, солта. Омесва се тесто с останалото брашно. Трябва да е средно твърдо. Веднага тестото се дели на 10 топчета, покриват се с кърпа.

Взема се едно топче, точи се на кора с големината на десертна чиния. Намазва се с олио и в средата се слагат мънички бучки мас.

Разточва се още едно топче на кора. Поставя се върху първата. Двете кори се разточват на кора с диаметър, колкото този тавата, в която ще се пече (при мен 30 см).

Кората се поставя се в тава, намазана с мас. Там тя се намазва с 2 с.л заквасена сметана /аз използвах този път кисело мляко/и се поръсва с натрошено сирене.

Същото се прави и с другите топчета. Получават се 5 кори. Последната не се намазва.

Корите се нарязват на квадрати и тавата се покрива с кърпа. Оставя се на топло за втасване около30 мин. След това се намазват с разбит жълтък, олио и малко вода.

Сеченицата се пече на 180 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
02.02.2017 19:11
Страхотна е
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв