Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем от тиква с орехи и канела

Крем от тиква с орехи и канела

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Крем от тиква с орехи и канела1 / 4
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"За всяка тиква е въпрос на чест да бъде превърната в този вкусен крем"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 50 мл
  • тиква - 500 г Цигулка
  • захар - 10 с.л
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • ванилия - 1
  • яйца - 1 бр.
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва на парчета.

Поръсва се с 5 с.л от захарта и се пече в загрята на 160 градуса фурна до готовност.

Вадим я от съда и я пасираме.

Загряваме млякото с останалата захар докато се разтопи.

Прибавяме сместа от тиквата и оставяме за кратко време да покъкри. Смесваме яйцето с царевичното нишесте и ванилията и него прибавяме към останалата смес.

Бърка се, докато се сгъсти.

Поставя се в чаши и отгоре кремът се гарнира с орехите и канелата.

Кремът от тиква с орехи и канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: