Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Леща с праз и кисело мляко

Леща с праз и кисело мляко

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988491
Леща с праз и кисело мляко
Снимка: Десислава Дончева
1 / 2
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"Изненадахме ли ви с тази рецепта? И е толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • праз - 1/2 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • куркума - 1 щ.
  • джоджен - 1 щ.
  • чубрица - 2 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • чесън - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • кисело мляко - 7 с.л.
  • магданоз - за украса
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме 250 грама леща, след което я слагаме в подходяща тенджера да се вари.

Нарязваме един морков и половин стрък праз на ситно и ги добавяме към лещата.

След няколко минути прибавяме и чесъна, нарязан на филийки.

Когато лещата е почти сварена, добавяме черен пипер, куркума, чубрица, джоджен и сол на вкус.

Когато е готова, отнемаме я от огъня и слагаме касерола с малко олио, за да направим запръжката на лещата.

Когато е достатъчно загряло олиото, добавяме към него брашното. Запържваме, докато брашното леко пожълтее и започне да ухае на печен хляб.

Веднага добавяме червения пипер и малко по малко от течността на сварената леща. Бъркаме енергично, за да не се получават бучки. Трябва да се получи хубава гладка смес.

Оставяме за няколко минути сместа да поври, след което я прехвърляме към сварената леща. Разбъркваме за последно и ястието е готово. Поднасяме готовата леща с една супена лъжица кисело мляко и стръкче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: