Ябълков сладкиш с извара

03/02/2017
Румянаот РумянаНовак
"Насладете се на божествен вкус и аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 293
  • Преглеждания за месеца319
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне: Маслото се нарязва с нож, добавя се изварата, захарта и се обърква до хомогенна смес. Прибавя се брашното, пресято с бакпулвера, есенцията и се замесва тестото.

Оставя се да отлежи в хладилника, докато се приготвят пълнежите. Ябълките се нарязват на кубчета и се заливат с 2 лъжици лимонов сок и захар. Вари се на бавен огън около 10 минути до омекване на ябълките.

Разбиват се с тел яйцата, захарта, сметаната, нишестето. добавят се орехите.
Тестото се разстила върху хартия и се оформя бордюр. Запича се за около 10 минути до леко порозовяване.

Сипват се ябълките, ръсят се нарязаните сушенки или накиснати стафиди. Изсипва се сместа със сметаната и нишестето. Украсява се с резени ябълка, които са нарязани.

Пече се до готовност. Поръсва се пожелание с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар