Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Руло от сварени картофи с вкусна плънка

Руло от сварени картофи с вкусна плънка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Руло от сварени картофи с вкусна плънка
Снимка: Даниела Русева
1 / 6
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изненадайте с нещо вкусно семейството си"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 - 7 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 4 - 5 с.л. сладка
  • шунка - 3 - 4 ленти
  • яйца - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова вегета
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова пикантина
  • копър - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кашкавал - 50 грама за поръсване
  • за украса
  • аспержи - 2 бр. гриловани
  • каперси - 2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме на едри кубчета. Слагаме ги в съд, заливаме с вода, толкова, че да се покрият. Във водата сипваме вегета и пикантина и капваме 2-3 с.л. олио. Слагаме тенджерата с картофите на огъня да се сварят.

Сварените картофи сипваме в гевгир, за да се отцедят. Морковът се нарязва на ленти по дължина с картофобелачка. Във водата, в която се вариха картофите, пускаме морковените ленти, като ги бланшираме за няколко секунди.

С вилица, но без да се пюрират, намачкваме сварените картофи. Към тях прибавяме двете яйца, леко разбъркани с копъра и черния пипер. Разбъркваме сместа добре и я разделяме на две части.

Взема се парче прозрачно фолио, намасляваме го с олио, след което върху него разстиламе едната част от картофената смес. След това се подрежда шунката, пак се слага малко картофи, лентите от моркова, в редица се поръсва царевицата, а накрая се разпределя останалата част от картофите.

Завива се на руло, което се слага в неголяма правоъгълна тавичка. На дъното се застила намаслена хартия за печене. Рулото се намазва с четка с 2 с.л. зехтин.

Поръсва се с червен пипер и се слага в предварително загрята фурна да се пече на максимална степен при включена вентилация и грил функция. Пече се около 15 минути.

След като се позачерви, соленото руло се изважда от фурната, поръсва се с кашкавал, рендосан на едро. Върху кашкавала може да се украси по желание, ако пък не ви се занимава, оставете само с кашкавал.

Върху още неизпечения кашкавал, в случая има 2 стръка аспержи, гриловани - от буркан-консерва и няколко каперси служат за оформлението на клонка.

Върху аспержите, за да се запекат, отново има ръснат леко кашкавал. Така рулото се връща пак във фурната, колкото да се запече кашкавалът.

Рулото от сварени картофи с вкусна плънка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: