Шаран със зеленчуков сос

03/02/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор632649332
"Пържен шаран с доматен сос - ето на това му викаме вкусна класика "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства и се посолява. Така се оставя да престои 1 час. Овалва се в брашно и се пържи в нагорещено растително масло.

В същото масло, където е пържена рибата, се слага ситно нарязаният лук. Като се изпържи до такава степен, че да стане стъклен, се поръсва с останалото брашно. Пържи се до златисто.

Прибавят се ситно нарязаните зеленчуци. Задушават се, добавят се подправките и счуканите на ситно орехи, доматеният сос. Сместа се разбърква и се долива чаша топла вода. Сосът се вари до омекване на зеленчуците.

Преди да го махнем от огъня, сосът се посолява и се добавя сокът от половин лимон. Пасира се и чак тогава се залива рибата с него.

Пожелание се украсява със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар