Богата свинска хармоника

Богата свинска хармоника
Снимка: Татяна Димитрова
1 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4
"Тази свинска хармоника знаете ли каква мелодия ще изпее на стомаха ви? Обещаваме ви, че и на бис ще я извикате"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.2 кг
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 1 бурканче
  • кисели краставички - 8 - 10 бр.
  • картофи - 700 г
  • лук - 2 глави
  • кимион
  • червен пипер
  • сол
  • марината за месото
  • зехтин
  • мед - течен
  • соев сос
  • риган
  • мащерка
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взема се цяло парче свинско месо, нарязва се на отделни филии, но не до долу, а да стане като хармоника.

Приготвя се марината и с четка се намазва много добре месото отвън и между отделните филии. Увива се много добре във фолио и престоява в хладилник 1 денонощие.

На следващия ден фолиото се развива и отново с четка се намазва месото между филиите със стеклата се отстрани марината. Кашкавалът, гъбите и киселите краставички се нарязват на тънки резени.

Нареждат се между филиите месо, като се редуват кашкавал, няколко гъби и поне два резена кисела краставичка. Така приготвеното месо се увива пак много добре във фолиото.

Отстрани се нареждат нарязани картофи и лук, овкусени със сол и червен пипер. Отгоре цялата тава се покрива отново с фолио.

Свинско се пече във фурна поне 2 часа.

Богатата свинска хармоника е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: