Бързи гювечета с кренвирш

03/02/2017
Petiaот PetiaНовак
"Тези гювечета са един страхотен повод хем да изненадате всички с вкусна вечеря, хем да попрочистите хладилника "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо992
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато времето е малко за приготвяне на вечерята, понякога се налага да се импровизира. Така е и с тези гювечета.

Нагласям си 6-те гювечета и във всяко на дъното разпределям доматеното пюре или лютеницата. Ползвам домашно приготвена и едно такова бурканче ми стига точно за 6-те гювечета.

Върху доматеното пюре/лютеницата/ слагам маслините /в зависимост от вкуса, аз сложих по 5 маслинки във всяко/, след което разпределих и сиренето.

За всяко гювече ползвам по 1 кренвирш, като го срязвам на две и всяко от двете парчета срязвам по дължина, така че да мога да сложа парче кашкавал. Слагам върху сиренето и парчетата кренвирш.

Най-отгоре чуквам по едно яйце и самото яйце поръсвам с шарена сол. За да не се получи сухо гювечето, поливам с доматения сок.

Заедно със слагането на гювечетата във фурната я включвам на 300 градуса, като след около 20 минути намалявам на 250 градуса.

Пекат се до готовност на яйцето.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар