Пуйка с какаов сос

03/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Заинтригувахме ли ви? Непременно опитайте, наистина е вълшебно. И да не забравите да споделите рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо207
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме пуйката. Накисваме хляба в малко вода (може и мляко), след което го изцеждаме.

В сгорещена мазнина задушаваме ситно нарязания лук. След това добавяме хляба, яйцата, шунката и чесъна, нарязан на ситно. Подправяме със сол и разбъркваме добре.

С така получената смес напълваме пуйката, зашиваме я и слагаме да се пече в тава с малко мазнина. От време на време обръщаме пуйката, за да може да се изпече от всички страни.

След като пуйката е готова, я изваждаме от тавичката. В същия съд добавяме виното и сметаната, която предварително е разбита с какаото. Оставяме соса да заври, докато остане наполовина. След това с него заливаме пуйката.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар