Торта Парфе с бисквити

04/02/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Трябва да я нарекат перфектна, а не парфе, защото това име ѝ подхожда повече "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
41 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 338
  • Преглеждания за месеца4354
  • Преглеждания за седмицата1503
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена41

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 0. 5 ч.ч.
  • брашно - 0. 5 ч.ч.
  • за парфето
  • бисквити - 1 пакет Роден край
  • кисело мляко - 1 кг с висока масленост
  • захар - 10 с.л.
  • сладко - 1 буркан
  • желатин - 3 бр.
  • компот - 1 буркан от кайсии
  • за украса
  • шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбивате яйцата със захарта на пяна, брашното прибавяте на етапи, като бъркате с шпатула.

Печете в ринг със свалящо се дъно, като на дъното поставяте хартия за печене. Печете блата в умерена фурна.

Преместете в подходяща чиния и поставяте стената на ринга. Смесвате киселото мляко, смлените бисквити, захарта, сладкото и плода на компота.

Разбърквате добре и прибавяте желатина, който предварително сте разтворили в 0.5 ч.ч. сок от компота.

Отново разбърквате и сипвате сместа върху блата. Тортата престоява в хладилник, докато стегне желатинът, премахвате ринга и поръсвате с настърган шоколад.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мария Симова
Мария Симова
22.06.2017 06:43
Има грешка при писането на рецептата, вместо "смлените бадеми" трябва да е "смлените бисквити" . Моля, редакторите да редактират текста!!! А тортата е наистина перфектна, за летните жеги особено.А блата и без набухвател бухва при по продължително бъркане, без притеснения за това!
0
0
весислава
весислава
21.05.2017 20:34
Само не разбрах , бисквитите за какво са , след като има печен блат ?
11
0
snejko82 - Снежи Драганов
Много вкусна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв