Бутер охлювчета

04/02/2017
"Когато имате само час до идването на гостите - това е вашата рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо733
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бутертесто - 400 г
  • лютеница - за намазване
  • шунка - 200 г или колбас
  • кашкавал - 200 г

Начин на приготвяне

Бутер тестото трябва да е размразено. Върху работния плот се поставя фолио или найлон и върху него се разточва леко с точилка тестото.

Разточената кора се намазва с тънък слой лютеница (може да се използва и доматено пюре).Тук може тестото да се поръси с подправки по собствен вкус.Аз лично не съм прибавяла.

Отгоре върху лютеницата се нарежда шунка или колбас, нарязани на тънки слайсове. Отгоре върху тях се нарежда кашкавалът, също нарязан на тънки листове.

С помощта на фолиото или найлона бутер тестото се навива на руло. Хубаво е да се постави за малко във фризера, за да се постегне и съответно по-лесно да се нареже.

Рулото се реже на шайби с дебелина около 5-6 мм. Шайбите се редят в тава, покрита с хартия за печене. Охлювчетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар