Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Тирамису»Лесно тирамису с течен шоколад

Лесно тирамису с течен шоколад

МаринаМарина
Новак
4131811
Лесно тирамису с течен шоколад
Снимка: Марина
1 / 5
04/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Специално за начинаещите любители на Тирамисуто - изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2/3 в.чаша пълномаслено
  • шоколад - 1 с.л нутела
  • бишкоти - 12 бр.
  • за крема
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • захар - 2 с.л.
  • сметана - 500 г готварска
  • ванилия
  • маскарпоне - 400 - 500 г
  • шоколад - 3 с.л. нутела
  • за поръсване
  • кафе - може и какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме пълномасленото мляко с 1 с.л. нутела и слагаме на котлона, докато нутелата се разтопи, разбъркваме с телена бъркалка. Потапяме бишкотите в сместа за секунда и подреждаме в стъклена купа, правоъгълна.

За крема: Разбиваме двата жълтъка със захарта, след това добавяме готварската сметана, ванилията и разбиваме с миксер, добавяме маскарпонето и разбъркваме с дървена лъжица до кремообразна консистенция.

Слагаме един слой от крема върху бишкотите и го заглаждаме с лъжица. В сместа, в която потапяхме бишкотите, добавяме 3 с.л. нутела, разбъркваме с телената бъркалка и поливаме върху белия крем заглаждаме с лъжица и отново поливаме с белия крем.

Поръсваме с кафе (аз използвах 3 в 1) и какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: