Тортичка от козунак и бял шоколад

04/02/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"Гениално - толкова лесна и вкусна, че ни се приисква да я направим още сега "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме прясното мляко - 400 мл и 100 мл вода на котлона да се сварят в малка тенджера. Подслаждаме с 4 с.л захар. Подсладете според вкуса си.

Разтваряме 1/2 пакетче ванилия нишесте в 50 мл вода и разбъркваме. Нарязваме домашен козунак с пълнеж от бял локум на тънки филии.

След като е готово млякото, към края на варенето слагаме на фина струя разтвореното във водата нишесте. Разбъркваме енергично. Като се сгъсти, го дърпаме.

От крема слагаме на дъното на малка йена и разстиламе. Отгоре нареждаме първия слоя козунак. В чаша си наливаме до 1/2 прясно мляко с 2 с.л. ром и разбъркваме.

Със супена лъжица върху наредените филии от козунака нанасяме леко от течността, да се напои козунакът. Редим следваш ред от крема. Пак редим от филиите козунак. Козунакът е добре да е поизсъхнал.

Със супена лъжеца пак поливаме върху козунака със сместа от прясното мляко и рома. Най - накрая нанасяме пак ред крем. Слагаме тортичката на студено за кратко.

Като стегне тортата и изстине, настъргваме бял шоколад с помощта на ренде. Оставяме да си поеме от крема и ароматите и на следващия ден я режем на квадрати с остър нож. Сервираме в малки чинии.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар