Лионски гювечета

04/02/2017
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваГотвач
"Толкова вкусни стават с тази лионска наденица, че по едно не стигна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо466
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си нарязваме всички продукти - наденичките на кръгчета, печените пиперки на ситно, сиренето на 4-ри равни части, краставичките на две и след това на четири.

Кашкавала го настъргваме, а на маслините можем да махнем костилките. Взимаме четири глинени гювечета и започваме да подреждаме продуктите. Най-отдолу слагаме наденичките, след това от една страна печения пипер, от друга сиренето, от трета киселите краставички.

Слагаме във всяко по 2 супени лъжици доматен сос и по четири маслинки. Слагаме капачетата и ги слагаме да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

След това ги вадим, поръсваме с настърган кашкавал и чупим във всяко по едно яйце. Връщаме във фурната за още 5-10 минути, в зависимост от това как обичаме яйцата.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар