Орео чийзкейк без печене

04/02/2017
"Това е чийзкейк, в който ще се влюбите от първата хапка и ще обичате до края на живота си!"
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 885
  • Преглеждания за месеца4246
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

С орехорезачка или в блендер бисквитите Орео, предвидени за блата, се смилат и към тях се добавят орехите, предварително нарязани, и маслото, което е престояло на стайна температура.

Върху подходяща чиния за торта се слага обръчът на тортената тавичка. Бисквитената смес се сипва в обръча, като се разстила и притиска с лъжица леко. Блатът се прибира в хладилник да стегне за 30 минути.

В купа се смесват, като се разбъркват много добре, маскарпоне, сметаната и крема сиренето, заедно със захарта. Ароматизира се с ванилията. В студена вода (около една кафяна чашка или 100 мл) се сипва желатинът, за да се накисне и да набъбне.

След това се втечнява на топла водна баня и се сипва в крема, като се разбърква с шпатула много добре.

Върху охладения блат сипваме половината част от крема. От двете пакетче Орео, предвидени за крема, бисквитите се начупват на едро и ги разпръскваме тук-там върху крема.

Върху тях сипваме другата част на крема и се заглажда. Отново прибираме в хладилника да престои няколко часа, а по-добре за цяла нощ.

На следващия ден можем да украсим кейка.

За украсата: Най-напред на водна баня в съда се начупва шоколадът и се разтопява, като заедно с него слагаме млякото и маслото. Рингът се откопчава и се отстранява от сладкиша.

Отгоре се залива с лъжица от разтопения шоколад. Върху шоколадената част се подреждат замразените плодове. Ако ви се намират пресни плодове, ще е по-добре.

Плодовете се поръсват с разтвор от желиращ гел. Това е прахче, купено, което ползвах по упътването на пакетчечто. Дозата от това саше се залива с една чаша студена вода.

Разтваря се добре и се възвира на огъня, заедно с 3 супени лъжици захар, за много кратко. След това се оставя да се охлади за 1 минута и плодовете веднага се заливат с желиращия гел.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар