Подлютено кисело зеле със свинско

04/02/2017
Гергана
отГерганаНовак10720
"Опасно вкусно, опитвате само на ваша отговорност и с достатъчно вино под ръка "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо544
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г, на хапки
  • кисело зеле - 1 бр. средна глава
  • ориз - 1 к.ч.
  • мас - 2 с.л.
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • вода
  • люти чушки - сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера поставяме 2 с.л. мас и поставяме нарязано на хапки кисело зеле.
Хапките месо поставяме върху зелето, отгоре им поставяме 3-4 листа дафинов лист и 10 зърна черен пипер, а отгоре застиламе още един ред зеле.

Прибавяме 1 ч.ч. зелева чорба и вода, колкото да покрие зелето. След омекване на зелето поставяме ориза и още 2 ч.ч. вода.

Поръсваме с 1 с.л. червен пипер и оставяме да ври до набъбване на ориза. Сервираме готовото ястие с люта червена чушка.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар