Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Тиква облята с крем карамел

Тиква облята с крем карамел

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
04/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Животът е прекалено кратък, затова може направо да пропуснете основното и да минете към десерта, за всеки случай"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч
  • маргарин - 50 г
  • тиква - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л
  • канела - 1/2
  • прясно мляко - 500 мл
  • фъстъци - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарязваме на кубчета вече обелената тиква, след което я нареждаме в тенджера заливаме я с малко вода и я оставяме да се свари.

2. Вземаме съд в които нареждаме вече готовата сварена тиква, след което наръсваме и смлените фъстъци върху нея и я връщаме отново във фурната, за да се запече за около 15-20 минути.

3. През това време разбиваме двете яйца и захарта, а след това поставяме и брашното, с което сме смесили канелата.

4. Готовата запечена тиква я вадим от фурната, заливаме я със готовата смес и пак я връщаме във фурната, за да се допече.

5.След като е вече готова, по желание може да се поръси с канела или пудра захар. Аз я предпочитам чиста .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А млякото и маргарина за къде са?
17.11.2022 18:18
Анонимен
Анонимен
Ако напишете и млякото за какво вие, че само в необходимите продукти го има!
07.02.2022 15:32