Точени банички

20/03/2012
фифи
отфифиНовак
"Банички могат да се направят и с готови кори, но най-вкусни са, когато са точени на ръка "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 637
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко хладка вода със захарта. Добавете всички останали продукти без иварата и олиото и замесете меко тесто. Оставете го да почине за 30 минути.

От тестото късайте еднакви части и ги разточвайте на много тънки кори в желаната от вас големина за баничките.

В намазнена тава се слага 1 кора, намазва се с олио, поръсва се с малко извара, следваща кора и така, докато наредите 4-5 кори.

Оставете ги отново да починат за кратко и сложете тавата с баничките в предварително загрята фурна.

Пече се до зачервяване, а изпечените банички се напръскват с малко вода и се запарват с кърпа.
подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар