Солен кекс със сушени домати, Моцарела и розмарин

04/02/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач40864831521
"Това не е обикновен солен кекс - това е вкусна симфония от аромати, която ще ви накара да забравите всякакви обещания за диети "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;
Кексова форма добре намаслена със зехтин - 28/13 см;
Работи се с лъжица.

Моцарелата се нарязва на кубчета. Сушените домати се изваждат от зехтина, подсушават се върху домакинска хартия и се нарязват също на кубчета по-големи.

В купа се поставят всички сухи съставки. Разбъркват се с тел. Добавят се Моцарелата, доматите, розмарин накълцан с нож на ситно. Разбъркват се.

В купа се разбиват яйцата с тел, добавя се зехтина, айрана, разбъркват се добре и се прибавят към брашнената смес. Разбърква се с голяма лъжица Сместа трябва да е силно лепкава и влажна.

Тестото се излива във формата. Пече се на 200 градуса за около 50 - 60 мин до суха клечка.

Източник: Кулинарен блог на Е.Тоневаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар