Солен кекс със сушени домати, Моцарела и розмарин

04/02/2017
"Това не е обикновен солен кекс - това е вкусна симфония от аромати, която ще ви накара да забравите всякакви обещания за диети "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо271
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 1/4 ч.л.
  • моцарела - 120 г на кубчета
  • сушени домати - около 60 г от бурканче със зехтин
  • розмарин
  • босилек
  • яйца - 2 бр. на стайна температура
  • зехтин - 2 с.л. от зехтина на бурканчето
  • айран - около 300 мл гъст
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;
Кексова форма добре намаслена със зехтин - 28/13 см;
Работи се с лъжица.

Моцарелата се нарязва на кубчета. Сушените домати се изваждат от зехтина, подсушават се върху домакинска хартия и се нарязват също на кубчета по-големи.

В купа се поставят всички сухи съставки. Разбъркват се с тел. Добавят се Моцарелата, доматите, розмарин накълцан с нож на ситно. Разбъркват се.

В купа се разбиват яйцата с тел, добавя се зехтина, айрана, разбъркват се добре и се прибавят към брашнената смес. Разбърква се с голяма лъжица Сместа трябва да е силно лепкава и влажна.

Тестото се излива във формата. Пече се на 200 градуса за около 50 - 60 мин до суха клечка.

Източник: Кулинарен блог на Е.Тоневаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар