Лека червена кремсупа

04/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Крем супа в цветовете на страста - кой може да ѝ устои?"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в подходяща тенджера, пуска се лукът, накълцан на ситно.

Щом стане прозрачен, се залива с два литра вода. През това време, докато водата кипне, се настъргва на ренде с едрата част 1 глава червено цвекло.

Прибавя се във водата, а след това последователно и настърганият морков, картофите, а след това целината, накълцана.

Овкусява се със стрито кубче зеленчуков бульон, малко сол и черен пипер на вкус. Зеленчуците се сваряват за 20-30 минути. Половината от супата се отделя в съд, в който се пасира с пасатор.

Пасираната смес се връща към останалата супа. Можете цялата да я пасирате, но на мен ми харесва повече, ако се усещат малко настърганите зеленчуци.

Супата се оставя да се охлади. Поднася се със заквасена сметана и резен лимон. Поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар