Лапад с варени яйца

04/02/2017
"Ето как да отбележим по вкусен начин пролетта "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо735
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лапад - 5 връзки
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 0.5 връзка
  • джоджен - няколко стръка
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 3 твърдо сварени
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме брашното в олиото до златисто, прибавяме почистения, измит и нарязан лапад.

Задушаваме с малко вода докато омекне и посоляваме.Заливаме с гореща вода и варим още 6-7 минути.

Прибавяме млякото, разбито със счукания джоджен и чесън, варим още 5 минути.

Дръпваме от огъня и прибавяме нарязаните на кубчета яйца и ситно нарязаният магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар