Пълнена домашна кокошка

20/03/2012
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Не правете компромиси - напълнете истинска домашна кокошка, а не някакво пиле, за да усетите разликата! И да ви е сладко!"
Приготвяне50 мин.
Готвене80 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 492
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 млада кокошка с дреболиите
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки по желание
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 2 с.л. ситно скълцан
  • маслини - 1/2 ч.ч. нарязани
  • мазнина - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете млада кокошка, а ако е по-стара, трябва предварително да я сварите до полуготовност.

Почистената кокошка натъркайте хубаво със сол и малко черен пипер вън и вътре.

Загрейте маслото в тиган и запържете ситно скълцания лук, а след това и чесън. Щом поомекнат, добавете маслините и нарязаните кокоши дреболийки. Сипете ориза, долейте малко гореща вода и разбърквайте, докато оризът набъбне и абсорбира течността.

Свалете от огъня плънката и подправете със сол, черен пипер и магданоза. Напълнете кокошката добре, зашийте я и я сложете в подходяща тава.

Залейте с мазнината и 1/2 ч.ч. вода и сложете да се пече, като от време на време я поливате със соса от тавата. Поднесете пълнена домашна кокошка със салата.подобни рецепти тук

5 11
4 7
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Таня
Таня
15.09.2013 23:20
В допълнение на рецептата в тавичката слагам допълнително кис.зеле или картофи. Става превъзходно ястие. Така мама приготвяше ястието.Супер!!!
5
1
Лозка
Лозка
17.07.2013 20:24
това е любимото ми ястие, особено пълнена кокошка и точно така я правеше майка ми
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв