Салата от аспержи с лимонов сок

04/02/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор526547431
"Изискана гарнитура за специални гости "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Аспержите се почистват.

2. Аспержите се нарязват на ивици с дължина около 10 см.

3. В кипяща вода се слага една щипка захар и аспержите се варят 15 мин.

За приготвяне на соса:

1. Половината лимон се изцежда.

2. Смесват се оцетът, солта, черният пипер, захарта, лимоновият сок и растителното масло. Объркваме до получаване на еднородна смес.

Топлите парчета аспержи се заливат със соса. Сервират се топли, гарнирани с резенчета лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Заря, не бих ги срязала по дължина, ще се съсипят. Хубави са когато са цели и хрупкави. Нещо не е домислено в самата рецепта..
0
0
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
17.05.2017 12:15
Да, и аз така мисля - достатъчно е само да се обелят и да им се отчупи коравата част от основата на стъблото, но все пак да попитам.... :)
1
0
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
17.05.2017 11:45
Таня, как точно да се нарежат аспержите "на ивици", напречно (за да станат по-къси стъблата) или да се разделят самите стъбла по дължината, за да станат по-тънки?
1
0
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
17.05.2017 21:27
Танче, благодаря за пояснението.
Поздрави :)
0
0
Tania Rusenova
Tania Rusenova
17.05.2017 21:06
Зари,режеш самите аспержи на дължина 10 см.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв