Свинска плешка в гювеч

20/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Свинска плешка, приготвена на бавен огън в гювеч - месо, което направо се топи в устата и ароматен сос!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 978
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и сложете да се запържи в сгорещена мазнина, докато си смени цвета.

Извадете го, деглазирайте съда с 1 ч.ч. вино и при непрекъснато бъркане добавете брашното.

Щом се получи гладък сос, го овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Месото сипете в гювеча, добавете почистените цели скилидки чесън и нарязания на не много малки парченца бекон.

Добавете кимион, малко сол и черен пипер, полейте с лимонов сок и сипете соса с брашното.

Сложете капака на гювеча и във фурната да се пече за 1 час. Махнете капака и запечете до лек загар.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Boghi Bogdanova
Boghi Bogdanova
12.11.2016 20:07
Стана разкошно, облизахме си мустаците ! Благодаря !
0
0
Илияна Апостолова
Не издребнявайте- каквато снимка имали, такава сложили. В повечето случаи няма нищо общо с рецептата!
2
0
Д
Д
04.03.2013 15:35
А къде са картофите в рецептата, на снимката ги има?
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв