Свинска плешка в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинска плешка в гювеч
Снимка: Анонимен
1 / 3
20/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Свинска плешка, приготвена на бавен огън в гювеч - месо, което направо се топи в устата и ароматен сос!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг свинска плешка без кост
  • бекон - 150 г
  • чесън - 1 глава
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • мазнина - към 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и сложете да се запържи в сгорещена мазнина, докато си смени цвета.

Извадете го, деглазирайте съда с 1 ч.ч. вино и при непрекъснато бъркане добавете брашното.

Щом се получи гладък сос, го овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Месото сипете в гювеча, добавете почистените цели скилидки чесън и нарязания на не много малки парченца бекон.

Добавете кимион, малко сол и черен пипер, полейте с лимонов сок и сипете соса с брашното.

Сложете капака на гювеча и във фурната да се пече за 1 час. Махнете капака и запечете до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Boghi Bogdanova
Boghi Bogdanova
Стана разкошно, облизахме си мустаците ! Благодаря !
12.11.2016 20:07
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Не издребнявайте- каквато снимка имали, такава сложили. В повечето случаи няма нищо общо с рецептата!
04.03.2013 20:03
2
Д
Д
А къде са картофите в рецептата, на снимката ги има?
04.03.2013 15:35
3