Пълнени чушки с булгур и кисело зеле

04/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Кой може да устои на аромата и вкуса на любимите рецепти на баба! Прости, лесни и невероятно вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6-7 порции
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и ги почистваме от семките. Нарязваме празия лук на ситно и го задушаваме в сгорещено олио.

От зелето отделяме външните листа, а вътрешната част наситняваме и я прибавяме към праза.

Добавят си и измитите булгур и ориз и разбъркваме добре. Подправяме със сол и чубрица и доливаме 1 ч.ч. топла вода. Оставяме ястието на тих огън, докато водата бъде поета.

На дъното на глинен гювеч нареждаме половината от зелевите листа. Отгоре слагаме чушките, напълнени със сместа, и покриваме с другите листа. Добавяме зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода и слагаме да се готви в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар