Ябълков щрудел с грис

04/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор500334992
"Изкушенията са онова, което ни прави хора. Не се мъчете с диети, ами си отрежете едно голямо парче щрудел "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 526
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете почистените ябълки на едро ренде, поставете ги в тенджера заедно със захарта.

Варите ги до извиране на сока им при непрекъснато бъркане. Прибавяте гриса, канелата и разбърквате добре.

Оставяте плънката настрани до пълно охлаждане.

Замесете меко тесто от продуктите за него, оставяте на топло да втаса за около час. Разделяте втасалото тесто на две равни половини.

Върху лист хартия за печене, разточете правоъгълна кора от едната половинка тесто.

Срещуположните страни (от ляво и дясно) разрязвате ленти с ширина 1 см, в средата поставяте плънката.

Кръстосвате лентите върху плънката на (рибена кост) една отляво-една от дясно като ги редувате.

По същия начин процедирате и с втората половина тесто. Преместете оформените щрудели заедно с хартията в подходяща тава.

Оставяте ги за около 30 минути на топло, намажете ги с разбит жълтък и малко мляко.

Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, още топли поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар